073 - 303 02 88

Diensten

Labonderzoek

MicroCare Laboratorium is het ISO 17025 erkende laboratorium van de Care for Food Group en gespecialiseerd in microbiologische analyses en onderzoek. Het laboratorium voert zowel routineonderzoeken uit, zoals Salmonella en Listeria monocytogenes, als meer specifieke onderzoeken. Wij beschikken over accreditatie voor veel verschillende microbiologische analyses.

Microbiologisch onderzoek

Of u nu vlees, pluimvee, groentes, fruit, zuivel, bakkerijproducten of diervoeders produceert; wij kunnen voor alle soorten levensmiddelen microbiologische analyses voor u uitvoeren. Daarnaast kunnen wij diverse andere typen producten analyseren. Wij weten als geen ander welke analyses voor u onontbeerlijk zijn en geven advies over welke onderzoeken u moet uitvoeren. Daarbij hebben wij uiteraard oog voor de wettelijke verplichtingen en voor u relevante parameters, bijvoorbeeld bij het maken van een monitoringsplan.

Naast standaardanalyses doen wij ook complexere onderzoeken, zoals houdbaarheids- en productvergelijkingsonderzoeken, challenge testen en een breed palet aan andere onderzoeken. Uw wensen staan hierbij voorop en het onderzoek maken wij voor u altijd op maat.

Listeriastudie

Listeria monocytogenes is een pathogeen micro-organisme, een bacterie waarvoor wetgeving (Verordening (EG) nr. 2073/2005) is die van groot belang is voor kant-en-klaarproducten. Het vernieuwde infoblad 85 gaat dan ook grotendeels over dit micro-organisme. Of deze bacterie kan uitgroeien in uw product, is te bepalen met een challenge test of via predictive modelling. Deze listeriastudies kunnen wij voor u verzorgen. Als u eenmaal weet of de bacterie in uw product uit kan groeien, moet u uw product geregeld laten testen op de aanwezigheid van het micro-organisme. Ook deze testen kunnen wij voor u uitvoeren.

Chemisch & fysisch onderzoek

Naast microbiologisch onderzoek kunnen wij diverse chemische en fysische onderzoeken voor u verrichten. Via deze onderzoeken kunnen we bepalen welke stoffen in uw producten aanwezig zijn en in welke samenstelling.

Sensorisch onderzoek

Sensorische kwaliteit is voor veel producten net zo belangrijk als de microbiologische kwaliteit. Soms is zelfs de sensorische en niet de microbiologische kwaliteit bepalend voor de houdbaarheid van een product. Ook voor sensorisch onderzoek kunt u bij ons terecht.

Verhandelbaarheidsrapport

Vragen Nederlandse of buitenlandse retailers u weleens om een verhandelbaarheidsrapport (Verkehrsfähigkeitsbescheinigung)? Etiketteren.nl kan u als onafhankelijke instantie snel een verhandelbaarheidsrapport bezorgen, waaruit blijkt dat het product voldoet aan alle eisen: zowel die van de wetgever als die van de retailer. De analyses en de etiketcheck worden in één rapport aan u gepresenteerd, compleet met bijbehorende adviezen en opmerkingen. Nadat we samen met u uw wensen hebben besproken, laten we de producten bij u ophalen.

Benieuwd naar meer nieuws? Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.